Do boja o primátorské kreslo vstúpi s podporou SDKÚ-DS Ondrej Matej

24.08.2010 Prešov

Prešov 24. augusta (TASR) - Oficiálnym kandidátom na post prešovského primátora je s podporou Slovenskej demokratickej a kresťanskej únie - Demokratickej strany (SDKÚ-DS) Ondrej Matej.
Pre TASR to potvrdil stranícky predseda miestneho zväzu v Prešove Juraj Hurný.
O Matejovej kandidatúre do novembrových komunálnych volieb, rozhodlo predsedníctvo miestneho zväzu SDKÚ-DS v Prešove definitívne 23. augusta.
O post primátora sa uchádzal ako jediný nominant strany, primárne stranícke voľby, ktoré by rozhodovali o viacerých kandidátoch, sa preto konať nebudú.
"V rámci kandidatúry Ondreja Mateja na post primátora sa budeme uchádzať aj o podporu ďalších koaličných strán, najmä Kresťanskodemokratického hnutia, keďže ide o nášho najbližšieho spojenca. Budeme hľadať spoločný prienik, aby sme kandidovali jedného človeka, " uviedol pre TASR Hurný.
Matej poznamenal, že Prešov zápasí v súčasnosti s nepriaznivou dopravnou situáciou, ktorú by pomohla vyriešiť rýchlejšia výstavba diaľničného mestského obchvatu. "O riešenie tohto problému sa budem zaujímať bez ohľadu na výsledok komunálnych volieb, " uviedol pre TASR. Podľa jeho slov je zároveň potrebné vyriešiť problematiku priemyselného parku Záborské a výraznejšie podporiť rozvoj športu mládeže a vrcholových športovcov na území mesta. Členstvo v strane SDKÚ-DS vníma Matej ako svoju výhodu. "Rozvoj mesta bez prepojenia na vládu a parlament sa dnes dosiahne veľmi ťažko, " zhodnotil kandidát na primátora.
Ondrej Matej má 40 rokov, je ženatý a má dve deti. Počas svojej profesionálnej kariéry zastával viacero vedúcich postov v privátnej a štátnej sfére. V súčasnosti je ako poslanec parlamentu podpredsedom Výboru Národnej rady (NR) SR pre financie a rozpočet a člen Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti SIS.
 

Vyberte región

mark